Ingentia GDPR

We leven in een tijdperk waarin snelle technologische veranderingen elkaar opvolgen. Uw onderneming zal hier ongetwijfeld ook al mee te maken hebben gekregen. Zo gebruikt u waarschijnlijk een digitaal klantenbestand, een online betalingssysteem of slaat u uw gegevens op in de cloud via Dropbox of Google Drive. Onbewust verzamelt u hierdoor een heleboel persoonsgegevens. Met de komst van de nieuwe GDPR-wetgeving is het belangrijk dat u de nodige maatregelen neemt met betrekking tot de verwerking van deze gegevens.

U kan onze checklist downloaden om een handig overzicht te bekomen van alle acties die op gebied van GDPR in uw onderneming moeten ondernomen worden.

Op welke nieuwsbrief wenst u zich in te schrijven?


Vraag vandaag nog een GDPR audit aan voor uw KMO:

Ik heb interesse in meer informatie over de GDPR audit
Ik wil graag jullie nieuwsbrief ontvangen
Ik ga akkoord met het privacybeleid




Ingentia Advocaten geeft uw gegevens nooit zomaar door aan derden. Lees hier ons privacybeleid.

Ingentia GDPR

We leven in een tijdperk waarin snelle technologische veranderingen elkaar opvolgen. Uw onderneming zal hier ongetwijfeld ook al mee te maken hebben gekregen. Zo gebruikt u waarschijnlijk een digitaal klantenbestand, een online betalingssysteem of slaat u uw gegevens op in de cloud via Dropbox of Google Drive. Onbewust verzamelt u hierdoor een heleboel persoonsgegevens. Met de komst van de nieuwe GDPR-wetgeving is het belangrijk dat u de nodige maatregelen neemt met betrekking tot de verwerking van deze gegevens.

Vraag vandaag nog een GDPR audit aan voor uw KMO:

Ik heb interesse in meer informatie over de GDPR audit
Ik wil graag jullie nieuwsbrief ontvangen
Ik ga akkoord met het privacybeleid




Ingentia Advocaten geeft uw gegevens nooit zomaar door aan derden. Lees hier ons privacybeleid.


Wat is de GDPR?

GDPR staat voor General Data Protection Regulation oftewel Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die voor geheel Europa op 25 mei 2018 van kracht gaat. Het doel van de GDPR is het beschermen van persoonsgegevens, het voorkomen van datalekken en het vrijwaren van de privacy van klanten en gebruikers.

Wat zijn persoonsgegevens?

Het begrip “persoonsgegevens” is heel ruim en heeft betrekking tot alle informatie die kan leiden tot de identificatie van een natuurlijk persoon. Denk hierbij aan namen, bankgegevens en e-mailadressen. Maar het gaat veel verder: ook medische, genetische of economische gegevens alsook publicaties op sociale netwerken en zelfs IP-adressen behoren tot deze categorie.

Waar moet mijn onderneming op letten?

Vanaf 25 mei 2018 moet uw onderneming ervoor zorgen dat ze discreet en verantwoord omgaat met persoonsgegevens van klanten, prospecten, leveranciers en personeel. Om hiertoe in staat te zijn, is het erg belangrijk om u goed op tijd voor te bereiden. Er komt veel meer kijken bij de GDPR dan u denkt.

Zo moet u maatregelen voorzien op juridisch vlak en beveiligingsmaatregelen op vlak van IT. Hiernaast moet u een dataregister opstellen waarin u zorgvuldig noteert welke persoonlijke gegevens u bijhoudt, van wie, waarvoor u deze data gebruikt én met wie u deze deelt. En zijn uw kostbare gegevens opgeslagen in de cloud? Zorg er dan voor dat ook deze cloudleverancier GDPR-compliant is. U blijft immers verantwoordelijke voor alle gegevens die u verwerkt of laat verwerken.

There’s always a way – if you’re committed – Tony Robbins

Wat als mijn onderneming na
25 mei 2018 niet GDPR-compliant is?

Aangezien de GDPR een wettelijke verplichting is, heeft niet voldoen aan de Europese verordening mogelijk zware gevolgen voor uw onderneming. Er zijn immers wettelijke sancties en boetes vastgelegd. Zo kan de gegevensbeschermingsautoriteit boetes uitschrijven van 4% van de totale jaaromzet of bedragen tot 20 miljoen euro. Bovendien zal het belangrijk zijn dat u met GDPR-compliancy een concurrentieel voordeel biedt want… klanten kiezen voor veiligheid.

Wie kan mij begeleiden
naar GDPR-compliancy?

Mr. Tinneke Geukens is sinds 2018 gecertificeerd Data Protection Officer (DPO) en staat samen met haar team klaar om u te begeleiden en uw onderneming klaar te stomen voor de GDPR. Bovendien is Ingentia Advocaten erkend dienstverlener bij de kmo-portefeuille. U kan daarom voor juridisch-strategisch advies, zoals onze GDPR-audit, aanspraak maken op subsidies van de overheid. Ziet u even de bomen door het bos niet meer en weet u niet waar te beginnen om uw onderneming correct en efficiënt voor te bereiden op de GDPR?

“We hebben Ingentia Advocaten ingeschakeld voor een volledige doorlichting van onze organisatie met het oog op de GDPR. En dat hebben ze grondig aangepakt. Met een heel team ‘kampeerden’ ze een volledige dag in onze vergaderzaal. Elk onderdeel van onze werking werd nauwgezet onder de loep genomen. Dat gaf me een gevoel van zekerheid en vertrouwen: ze wisten duidelijk waarmee ze bezig waren.”Gaëtan Lafaut, zaakvoerder van Chilli

Boek nu uw GDPR-audit bij Ingentia Advocaten.
Onze DPO helpt u graag verder!

Onze Data Protection Officer staat klaar om jouw onderneming klaar te stomen voor de GDPR.

CONTACTEER ONS VANDAAG NOG