Onze tweede natuur

Duurzaamheid zit ingebakken in onze missie

Hoezo, duurzaamheid en advocatuur gaan niet samen? Bij Ingentia is het onze tweede natuur. Zowel in denken als doen. Sterker nog: duurzaamheid zit formeel ingebakken in onze missie. En vormt de basis van onze aanpak én samenwerking.

Vier ankerpunten voor duurzaamheid

Onder de noemer Meaningful MOVE stevenen we recht op ons doel af: groeien met een positieve impact. Zodat onze reis een onvergetelijke en vooral positieve ervaring wordt voor medewerkers, klanten en andere stakeholders. Onze invulling van het vierletterwoord? Let’s move along!

MENSGERICHTE AANPAK

Bij de uitbouw van ons team gaan we op zoek naar de juiste profielen. Daarom streven we resoluut naar een professionele en persoonlijke match. Al vanaf de onboarding. Hoe? Door middel van een waardegedreven personeelsbeleid, het creëren van een aangename en inspirerende werkplek en veel oog voor mentale en fysieke gezondheid. Want driemaal is scheepsrecht. En dé garantie op ambitieuze, betrokken, integere en trouwe medewerkers. Sterke schouders die u en uw bedrijf bijstaan met scherpe geest en helder vizier. Zodat ook u geniet van een geweldige en zorgeloze beleving. All along the journey.

ALL aboard!

Bovendien laten wij niemand achter. Omdat we diversiteit, gelijkheid en respect voor ieders persoonlijkheid hoog in het vaandel dragen. Ook mensen met minder groeikansen krijgen onze steun via diverse goede doelen.

OPTIMALE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

Waarom wij advocaat werden? Omdat we toen al droomden van een betere wereld. Een overtuiging die we in al die jaren nooit overboord gooiden. Integendeel. We trokken ze door in alles wat we doen. En zetten vandaag alle zeilen bij voor een minimale ecologische voetafdruk met een maximale impact op mens, planeet, welvaart en economie. Daarom drinken we fairtradekoffie op kantoor, eten we lokaal fruit, sorteren we nauwgezet ons afval en gebruiken we minder papier. Vergaderen doen we zoveel mogelijk online, ons wagenpark is volledig elektrisch en alle (niet-menselijke) energie wordt opgewekt door zonnepanelen.

VERANTWOORD ONDERNEMERSCHAP

Duurzaam groeien kan nooit alleen. Daarom zetten we in op ijzersterk teamwerk, innovatieve dienstverlening en constructieve partnerships. Het leidde al tot twee gloednieuwe en baanbrekende tools: Winvoice in de strijd tegen wanbetalers en de GDPR Academy, een unieke onlinetraining. Ze stuwen uw business mee vooruit en beschermen u onderweg. 

Als boegbeeld van onze eigen expertises waken we uiteraard over uw privacy en de veiligheid van uw persoonsgegevens. We zweren bij kostenefficiënt werken, transparante communicatie, duurzame leveranciers en een policy-compliant aanpak. Clausules voor maatschappelijk verantwoord ondernemen afdwingen in uw contracten? Vertrouw het ons met een gerust hart toe. 

EDUCATIEVE ONTWIKKELING

Mark Twain wist het al: ‘Men moet reizen om te leren!’ Tijdens elke journey ontdekken we nieuwe werelden en verruimen we onze horizonten. Niet stuurloos meegedreven door de golven, maar doelbewust en gecontroleerd. Met gerichte talentontwikkeling en opleiding van zowel medewerkers als klanten. Want kennisverbreding is een basisrecht. Voor iedereen! Ingentia Advocaten besteedt aandacht aan onderwijs voor meisjes in kansarmoede en draagt bij tot de educatie en ontwikkeling van kinderen via Plan International.

Meedeinen op onze duurzaamheidsgolf?
Surf snel naar onze expertises!

Interesse?

Neem vandaag nog contact op.

    Testimonials